Company Slogan

Het Witte Doek

Terug naar portfolio 
De uitgaven in de serie Het Witte Doek, een unieke reeks die de vele lagen van de filmkunst onderzoekt, werpen licht op elke afdeling die verantwoordelijk is voor de totstandkoming van een film.


Het Witte Doek: Kostuums
In dit boek vindt u interviews met veertien kostuumontwerpers uit de Verenigde Staten, Japan, ItaliŽ en Engeland, maar ieder van hen heeft kostuums ontworpen die de verbeelding van filmliefhebbers wereldwijd hebben geprikkeld doordat ze de essentie van de personages hebben weten te vangen. De geÔnterviewden spreken rechtstreeks tot de lezer, wat een direct inzicht biedt in het creatieve proces van de kostuumontwerper. De interviews gaan vergezeld van schetsen, kleurstalen, aantekeningen, filmfoto's en beeldmateriaal uit de eigen collectie van de ontwerpers. Dit boek vormt een essentieel en broodnodig hulpmiddel om begrip te krijgen voor dit complexe vakgebied.

Deborah Nadoolman Landis
ISBN 90 5764 393 6
© 2003 Roto Vision © 2004 Librero b.v., Kerkdriel


Het Witte Doek: Filmmuziek
Dit boek beslaat een periode van meer dan zestig jaar en laat de ontwikkeling van de muziek in de 20e eeuw zien. Dertien componisten vertellen in dit boek in hun eigen woorden hoe ze deze ingewikkelde en nauwkeurige kunstvorm benaderen, en lichten hun muzikale werkwijze toe. Filmmuziek is geÔllustreerd met filmfoto's en bladmuziek van sommige films. Daarnaast is er een cd bij dit boek gevoegd, waarop een belangrijk thema van elke componist is te horen.

Marc Russell & James Young
ISBN 90 5764 394 4
© 2000 Roto Vision © 2004 Librero b.v., Kerkdriel